tilmeld link

Sport -» Cykling

Dansk Cykel Union - DCU

Danmarks Cykle Unions formålsparagraf lyder: a. at virke for fremme af cyklesporten i Danmark b. at være det koordinerende led mellem de enkelte fraktioner og klubberne c. at påse, at vedtagne love og bestemmelser for cyklesporten, såvel nationale som internationale, bliver respekterede d. at være dansk cykelsports øverste repræsentant overfor myndigheder og organisationer, samt repræsentere dansk cyklesport i udlandet.

Søgeord: cykling, tour de france, cyckling, dansk cykel union
Tilføjet d.
Kategori: Sport » Cykling
Vurderet: Dansk Cykel Union - DCU
Godkendt af: Danske Links

Vurdering: 2,9 ud af 5 - baseret på 18 stemmer

Ret Link: Giv os besked om ændringer

18
2,9
Stemmer:Dansk Cykel Union - DCU Link er blevet vurderet 2,9 stjerner
 Stem på dette link
Del & gem denne side:

Link kommentarer:
Kommentar af: Bertram Hansen, d.17-12-2006, kl.01:27
Hej, jeg er en dansk statsborger. Jeg har sammen med en af mine gode kollegaer fra Danmark, og stor team fra diverse lande i Europa, udarbejdet en privatfinansieret cykelklub ( finansieringen er til basser og kaffe, vi drikker ikke DKI men Nescafé Gold). Vi vil gerne høre om vi kunne blive optaget i Jeres cykel union, jeg må sige, at jeres hjemmeside er eminent. Thumbs up for den, fellow cykel buddy!
Nå men tilbage til det seriøse, så har vi altså stiftet denne klub, pga vi gerne vil skærpe sikkerheden på de Sønderjyske cykelstier. Vi er specielt trænet til at køre om morgenen når børnene skal i skole og pensionisterne ud og handle, og selvfølgelig når umgdommens glade sjæle skal ud og more sig og færdes i trafikken, måske alene for første gang. (I ved hvordan en kasse sodavand kan påvirke de små grå i de sene nattetimer, her snakker vi en 22-23 stykker om natten.) Vi har et mål, og det agter vi at nå med denne cykelklub, med Dansk Cykel Unions opbakning. Vi mangler sponsorere, især til at udstyre de unge med reflekser, de er helt pjattet med dem, skulle vi hilse og sige.
På forhånd tak, Dansk-Spansk-Svensk-Norsk-International Demokratisk Cykelklub. Og undertegnede,
Bertram Hansen. (Kaldes BasseBertie af Hjemmeværnet, hvor jeg er aktivt medlem)
Kommentar af: jens nielsen, d.20-07-2007, kl.19:25
M Rasmussen fører tour de france hva faen er det for noget er det janteloven tom lund/jesper worre fy for fanden jeg vil håbe hele danmark vender jer ryggen i skulle skamme jer og netop nu hvor han fører. det er jo mafiemetoder i bruger
Kommentar af: per eising, d.20-07-2007, kl.20:08
Hvor dum og misundelig kan Jesper Worre være-noget intet I hans karierer der står mål med Rasmussen-men Jesper har altid været vil værer een provokatør-Smid ham af cyklen--Eeen skamplet-er han på dansk cykel sports vegne.Den gang han kørte egoist-i dag tosset-ødelægger for meget
Kommentar af: nielsen, d.20-07-2007, kl.20:19
Dhvorfor vil i ødelægge tour de france når der er en dansker i front jer med jeres doping vor herre bevares hele europa griner af jer
Kommentar af: klovn som jer, d.20-07-2007, kl.20:23
det er jo ikke jer der bestemmer hvem der skal til vm og ol godt for det selv. skal rasmussen med har i hørt om janteloven du skal ikke tro du er noget jeg troede ikke i var sådan.
Kommentar af: jens, d.21-07-2007, kl.22:58
rasmussen er stadig i gul hvad kan i nu finde på for at irritere ham
Kommentar af: Rikke, d.22-07-2007, kl.21:29
Dansk Cykel Union bør ændre navn til Danish Control Union.......deres syn på doping og deres mistænkeliggørelse af cykelryttere er helt fordrejet og så udanske som noget kan være.

I bund og grund falder alle deres argumenter på en fundamentalt DANSK regel: at en person er USKYLDIG indtil det modsatte er bevist.

Michael Rasmussen er cykelrytter, han skal CYKLE! Han skal ikke leve i et cykel-elite-overvågningssamfund!!! Vi er ikke i det kommunistiske Sovjet, hvor enhver til enhver tid skal gøre regnskab for sin færden. Jeg får klaustrofobi og en dårlig smag i munden ved tanken om at disse bureaukratiske og ekstremt udanske regler skal koste en mand karrieren.

Hvis Michael Rasmussen bliver testet positiv så er det en helt anden sag - så er det ud - men det er ikke efter min vidende sket!?

PINLIGT, PINLIGT at voksne mænd kan køre i disse personlige riller - grow up!
Kommentar af: henrik hansen, d.25-07-2007, kl.23:57
Hej,

I er jo syge i hovederne at komme med det mit i et tour de france.. SÅDAN noget siger man efter tour de france.. I har selv lige ØDELAGT alt for dansk cykling.. Vi er 30 mand på toppen af dansk cykling, som fra imorgen står af cyklen og sætter den i garagen..

Takket være jer.. !!!

Hvad nytter det når selv danmark ikke støtter sine egne.. Kan godt være der ikke blev sagt hvor han var.. Men 2 advarsler er ikke kriminel.. 3 er.. !! så TAG JER DOG SAMMEN !!!!

Nar hoveder.. !

Med venlig hilsen

30 topryttere i DK som stopper cykling p.g.a. jer !!!
mail: GreatD25@hotmail.com
Kommentar af: Lasse, d.26-07-2007, kl.00:27
Tak for lort er hva jeg har og sige.. Flot at melde ud med jeres pis midt i tour''''en... Fy for satan..!! Hva fanden har i gang i..!! Det er jeres skyld at han nu er færdig i tour''''en og vi ikk får en ny stor DANSK mand inden for cykel sporten... Føj siger jeg bare.. FØJ!!!
Kommentar af: Svend Åge jakobsen, d.26-07-2007, kl.07:40
Så fik Jesper Worre og Co da endeligt ødelagt alt for Michael Rasmussen, Det er skamligt at Misundelse og nidkærhed skal sejre over fornuften.

Kommentar af: Kim Mortensen, d.26-07-2007, kl.09:04
Min søn skal da aldrig køre cykelløb, da det er amatører som kører biksen. I fik MR dømt for løgn, men ikke taget i doping. Hvor pinligt. Se på USA - 2 mand nu i top 3, hvoraf den ene ifølge tyske medier helt sikkert er indblandet i den spanske dopingsag. Det må bero på kulturforskelle. I USA er en vinder nemlig en helt. I Danmark bliver en vinder betvivlet og mistænkeliggjort. Usmageligt
Kommentar af: tillyke!!!!!!, d.26-07-2007, kl.11:05
hallo hvorfor begyndte i med alt det om rasmussen det er jo bare end med at det ene førte til det andet og nu erhan ude af tour de france og hvis det var det i ønskede så tillyke

for vi sidder bare herude og tænker at i burte hede dansk cykel hader union i stedet for dansk cykel union

men der kun en ting at sige det var jer der begyndte

TÆNK JER OM!!!!!
Kommentar af: Carsten Iversen, d.26-07-2007, kl.12:22
Jeg synes det er lavmålet og ufaffeligt amatøragtigt af DCU at beklikke Michael Rasmussen med dopingmistanke på nuværende tidspunkt. Det burde I have gjort før touren - eller holdt jeres mund til efter touren. Janteland
Kommentar af: Erik Hummelmose, d.26-07-2007, kl.12:22
Ang Mich. Rasmussen,
I er altså ikke fair at håndtere det på den måde. Det må I kunne gøre bedre hvis I vil have at cykling skal gøres bedre, og om der skal stå respekt omkmring jer. Venlig hilsen Erik Hummelmose
Kommentar af: Henrik Lund Jensen, d.26-07-2007, kl.12:22
Jeg håber der er nogle fornuftige mennesker tilbage i baglandet til DCU. Mage til usympatiske personer som Worre og formanden skal man godt nok lede længe efter.

Er det fordi Worre ikke rigtig selv opnåede det helt store som rytter endda med beviseligt brug af doping?

Føj for en dobbelt moral!
Kommentar af: Tina Lauritzen, d.26-07-2007, kl.12:23
Det lykkedes at ødelægge Michael Rasmussen chancer, jeg troede at vi her i Danmark, for det er vel det land i arbejder for ? havde en regl om at man er uskyldig til bevist skyldig ? Burde I ikke havde undersøgt alt dette før løbet , istedet for at trække en måske uskyldig igennem dette. Hvad kunne en mand som Michael ikke havde gjort for dansk cykelsport med en sejr i Tour de france.
Tina Lauritzen
Kommentar af: Helle Pedersen, d.26-07-2007, kl.12:37
Min mand og jeg følger - fulgte - Touren.
Håber i har en rigtig dårlig smag i munden - nu hvor i har ødelagt alt for Michael Rasmussen. Hvad foregår der dog i hovedet på jer ? Det er så typisk dansk - så man må skamme sig. Jantelov - føj for pokker. Har i nu opnået - det i ville ? Han er jo aldrig testet positiv !!!
Kommentar af: Michael, d.26-07-2007, kl.13:36
Jesper Worre magen til hyklerisk skovl skal man sgu lede længe efter! Du skal gå af NU! Du har ikke engang selv rent mel i posen. Misundelse er en skidt ting Jesper Worre.. Hvad med OL i Athen, hvad skete der lige der Jesper Worre?? Væk med dig!!!!
Kommentar af: tes, d.26-07-2007, kl.13:58
I fik jeres vilje!!! Håber I er tilfreds. Jeg synes det var mega dum det I har gjort!!
Kommentar af: Johnnie, d.26-07-2007, kl.14:26
Nu er det jo store oprydningsdag, så farvel med Jesper Worre som blev testet positiv i februar 1992. Den mand kan vi da virkelig ikke have i spidsen for DCU, når nu en mistanke er nok til at DCU smider en mand ud af tour de france!

Hvis den mand har den mindste smule hjerne tilbage efter at have brugt doping, så træder han tilbage NU!
Kommentar af: Povl, d.26-07-2007, kl.14:38
Ja - så fik DCU og andre misundelige ram på Michael Rasmussen - synd og skam for cykelsporten.
Kan man ikke nedlægge DCU? Det må da være næste skridt!
Kommentar af: Ulrik, d.26-07-2007, kl.14:52
Føj hvor må i have en grim smag i munden lige nu. MIchael Rasmussen har kørt et helt fantastisk Tour de France indtil nu og så bliver han smidt ud pga. små bagateller. Alt sammen startet fra hans egen cykelunion og eget land. Det er skammeligt at være dansker og se hvordan der bliver kørt hetz på en af vores egne, som blot forsøger og køre på cykel og samtidig gør det så flot, så han gør alle i lille Danmark stolte. Men det formår Jesper Worre og Tom Lund og ødelægge for altid. De har ødelagt vores stolthed og ikke mindst Michael Rasmussens karriere. Michael Rasmussen er stadig konge i mine øjne og i er ikke engang bønder i min verden. Føj føj føj......
Kommentar af: Gitte, d.26-07-2007, kl.16:48
Hvor er det trist at folk ikke kan finde ud af hvornår der skal holdes kæft. Tavshedspligt betyder at holde kæft, det har Jesper Worre ikke forstået. Hvor meget mere har vi at glæde os til når vi har sportsfolk der klarer sig godt, er i konkurance rundt om. Det der skulle have været en fest blev ødelagt af folk der ikke kan holde kæft men gerne vil se sig selv i medierne.
Kommentar af: Bo Martins, d.26-07-2007, kl.21:40
Jeg synes at Jesper Worre må træde tilbage. Det var hans utidige udelukkelse som satte gang i en heksejagt, som endte som den slags gør: heksen brændes på bålet, og så pyt med beviserne. JW skulle støtte dansk cykling. Nu har han ødelagt landets bedste cykelrytter. Manden, hans rygte, hans familie blev ofrene i den store vasken hænder. Syntes JW ikke at det var nok med Riis-skandalen? Nu er der en plet på ikke alene een mand men hele den danske cykelsport. Jesper Worre, du svigtede, da det gjaldt.
Kommentar af: Kenneth, d.27-07-2007, kl.01:28
Imponerende af en i har en dopingdømt direktør til at håndhæve regler og etik. Har i ingen vandelskriterier i jeres eget reghelsæt for ansættelser at direktører, eller bygger i det hele på antagelser, formodninger og injurier? Hvis nu folketinget vedtager at doping skal være strafbart, hvordan stiller I jer så til at have en potentiel kriminel chef til at håndterer regler og etik?
Kommentar af: Jennie, d.27-07-2007, kl.13:33
Jesper Worre siger, han ikke direkte ville lyve da han (angiveligt - findes der noget bevis?) blev konfronteret med spørgsmål om hvorvidt MR havde en/nogle advarsler.... hvor SVÆRT er det lige at sige: det kan jeg naturligvis ikke udtale mig om, da dette som I formodentlig ved er fortrolige oplysninger!!... Worre bør kunne straffes for ikke at have overholdt sin tavshedspligt!!
Og grunden til han er så sur og hyklerisk på/overfor de doping-indrømmende og doping-mistænkte er nok kun at han er sur over de er/var klogere end han selv engang var - HAN blev snuppet det blev de ikke - og er MR heller ikke blevet så vidt jeg ved!!!!!!.....
Kommentar af: Pia, d.27-07-2007, kl.16:26
Helt ærligt , hvad er det du har gang i Jesper Worre, er du bare en stor snob der ikke kan tåle at andre får lidt succes, jeg håber virkelig ikke at dansk cykelunion vil stå bag dette nummer, for så er der flere der har brudt tavshedspligten. Helt ærligt tag jeres tøj og gå så der kan komme andre til, for jer er der da ingen der stoler på mere.
Kommentar af: Bent, d.29-07-2007, kl.19:25
Jeg mener det er noget WORRE noget, det hele oser af magtbegær i sidende position - og jeg vil mene at et utal af danskere der elsker cykelsporten vil mene, at WORRE OG CO er lige som Rabobank blevet presset til at lade Michael knække og ødelægge hans mål, nemlig som DANSKER at vinde Tour de France. Penge lugter ikke, men det gør spiritus og det er også noget WORRE noget.
Pak jeres egendele og find et job hvor man knuser mennesker på kommando, men ikke inden for sporten for det er bevist at i ikke magter overhovedet.

Jeg efter at have set WORRE på TV fra sommerhuset totalt knust, onde, rasende øjne, som sikkert var påvirket af et eller andet "stof", flydende eller i anden form ved jeg ikke, men det så ud som om der var et eller andet i blodet!!! men det må kujoner og diktatoren jo gerne, blot ikke den sportslige udfører som Michael som efter 17 test har bevist at være 100% ren, han er den bedste og fortjener i vender ryggen til og går så cykelsporten igen kan få opbagning for ALLE ryttere om I kan lide dem eller ej.
Bent
Kommentar af: torben petersen, d.29-07-2007, kl.22:48
I juni var der en fodboldidiot der der ødelagde fodboldkampen Danmark - Sverige.

I juli kom der så to cykel idoter (Jesper Worre og Tom Lund) der ødelagde alt for Michael Ramussen.

Længe leve Michael Rasmussen - den sande vinder at Touren 2007
Kommentar af: otto, d.30-07-2007, kl.22:27
Når det er 3. advarsel som giver udelukkelse, så kan man da ikke pludselig udelukke ved 2 advarsler. MR har jo blot udnyttet de eksisterende regler.
Monstro Jesper Worres hjerne har taget skade af dopingindtagelse i 1992?
SKAM FÅ JER HOS DCU!
Men sådan går det når ledelsen har mere magt end forstand!
Kommentar af: kenneth, d.02-08-2007, kl.10:32
jamen dcu gør hvad de vil og de har ingen respekt for retsplejeloven eller andet, og slet ikke cykelsporten i særdeleshed .... kan ikke ladvære at tænke på jesper worre var doping dømt i 1992 , michael rasmussen er aldrig taget men behandles som om han er krimenel... ikken engang deres egen regl om 3 advarsler overholder dcu nææææ misundelse over en så stærk rytter var ved at lave noget stort uden doping var for meget for de herrer , så hellere lege dommere og sømme på skøn, selvom man i danmark dømmer på beviser og ikke skøn det er bare så klamt den måde dcu behandler cykelsporten. og tilæ grin worre overhovedet sidder på de stol trods doping dom og dømmer andre . som slet ikke er taget i doping latterligt og worre og resten af toppen burde fjernes for at få tiltro til dcu igen
Kommentar af: jørgen faber, d.03-07-2010, kl.10:29
I det nys udkomne "Tour de France Magasin 2010" skriver Henrik Jul Hansen
bl.a., at, citat: "Michael Rasmussen ligner Vinoukurov. Han angrer ikke, han
er ikke ydmyg, han bøjer ikke nakken, han beder ikke om tilgivelse - for
hvad iøvrigt".
En fantastisk rammende karakteristik af den groteske situation, som en af
dansk cykelsports største atleter gennem tiderne er i. Nemlig, at hvor mange
andre store stjerner er vendt tilbage til cykelsporten efter endt karantæne,
og endog med stor succes, ja så er Michael Rasmussen (MR) stadig over alt
"persona non grata". Hvorfor mon?. Formentlig, af de af Henrik Jul
ovenstående grunde, og så naturligvis også den omstændighed, at Dansk Cykel
Union med en løgnagtig direktør i spidsen, har gjort alt for at spænde ben
for MR.

Der findes ikke i dansk cykelhistorie nogen mere veldokumenteret, saglig
begrundet og med konkrete beviser, beskrivelse af det, som MR var udsat for
under Touren i 2007 end i bogen "Løgn over Løgn" af Verner Møller.
Det ligger klippefast, at MR var udsat for det største "justitsmord" i nyere
dansk tid mod en dansk cykelrytter.
"Justitsmordet" er så veldokumenteret i den bog, som ville have været en
ønskedrøm for enhver anklager/forsvarer i en hvilken som helst straffesag.
Uanset jeg ikke er uddannet jurist, er jeg med mange år i politiet ikke det
mindste i tvivl om, at samtlige påstande omkring MR uanstændige og
uretfærdige behandling er veldokumenteret. Og jeg kender hverken Tom Lund
eller Jesper Worre, og har derfor ingen som helst sagligt belæg for at kalde
dem det "ene eller det andet", men alene bedømme de 2 personer ud fra bogen.
Det er mig derfor komplet ubegribeligt, hvordan de "delegerede"/medlemmerne/
eller de, som vælger/tegner bestyrelsen nærmest stiltiende har accepteret,
at forbundet bliver repræsenteret af en - i MR sammenhæng - løgnagtig og
utroværdig direktør.
En direktør, som i stedet for at bakke op om en stor dansk cykelatlet og
kommende Tour-vinder, i stedet "undsagde" denne, ved at misbruge sin
tavshedspligt og fremkomme med usande/urigtige udtalelser for derved at
promovere sig egen personlige aversion mod MR og endda helt omkostningsfrit!

Og det forbavser mig, at hele debatten og kritikken af DCU meget hurtigt/
alt for hurtigt forstummede(?)

Og så alle MR´s kollegaer/cykelryttere. Dem forstår jeg såmænd til fulde, at
de ikke tog "bladet fra munden" og bakkede op om en kollega. Ingen var vist
i tvivl om under og efter MR -sagen, at man ikke "lægger sig ud" med
ledelsen i DCU, hvis man vil gøre sig forhåbning om en fortsat karriere i
cykelsporten.

Men netop med udgangspunkt i Henrik Jul Hansens artikel, så lad os glemme
fortiden - selv om det er svært med en så graverende sag - og skue fremad.
Dopingdømte Basso vandt giroen, og "Vino" kører Touren og Scarponi var med i
Giroen.
Tænk, hvis der i Touren i år havde været Danmarks dygtigste bjergrytter
gennem tiderne med, tænk hvis han havde kunnet vise, som Basso og andre at
han stadig er og var en stor cykelrytter. Så ville det have været mangefold
sjovere at se Touren, ikke kun for mig, men også for de mange, mange tusinde
danskere, som heldigvis har bakket op om, og stadig bakker op om MR. Måske
netop bekræftet af Verner Møllers bog, samt naturligvis den omstændighed, at
MR vandt en erstatningssag mod Rabobank. Hvorfor mon.....?

Med al den saglige dokumentation i bogen "Løgn over Løgn", er jeg ikke i
tvivl om, at med det forbund vi har i Danmark og med specielt den skandaløse
ledelse, som tegner DCU, ja så kommer det helt sikkert aldrig til at ske -
desværre.

p.s. hvis ikke min søns medlemsskab af DCU var nødvendigt for at han kunne
køre løb, var han (17 år) og jeg enige om, at et sådant forbund ville han
ikke være medlem af.
Kommentar af: Per, d.22-02-2011, kl.22:31
Som ganske almindelig tilskuer til cykelsport i al almindelighed, syntes jeg DCU skulle reflektere og give M.R den kredit han har fortjent. At M.R. har ytret sig mindre heldigt om DCU er en naturlig reaktion fra et menneske der er uretfærdigt behandlet. M.R har stort talent for cyklesporten, og ikke nødvendigvis talent ..og lyst til, at skulle retfærdiggøre sig overfor en større rigid organisation i neutrale vendinger. Han har da naturligvis brug for at få luft for sin frustration. MVH en skuffet T.D.France fan
Kommentar af: Peter H. Jensen, d.24-09-2011, kl.18:14
Fy for fanden for en usmagelig attitude Jesper Worre fremturer med, han burde vrages som formand med øjeblikkelig mening!
Han kan måske redde lidt af cykelforbundets sportsånd og ære ved at gå offentligt ud og undskylde sin opførsel.
P.H.Jensen
Kommentar af: Villy Poulsen, d.24-04-2012, kl.21:14
Jeg er i besiddelse af en samling ret flotte plakater fra Odense Cykelbane i perioden fra midt i 50`erne og en halv snes år frem. Derc er omkring 25 forskellige plakater, alle i rimelig god stand. Ring evt. 21756650

Skriv en kommentar omkring websiden: Dansk Cykel Union - DCU
Dit Navn:
Validering: 5 + 9 =
Kommentar:Relaterede links:

Tour de Femme


Tour de Femme er Danmarks absolut smukkeste og bedst servicerede motionscykelløb for kvinder.

Ruten på i alt 103 km. er anlagt i og omkring

Cykelgear.dk


Cykelgear.dk sælger alt til cykler online. Cykelgear.dk har alt i cykelreservedele og tilbehøt til cykler til markeds bedste priser.

Onlibes

Tourfacts.dk


En hjemmeside der omhandler Tour de France. Her findes stort set alt hvad der er værd at vide om touren.

Find startlister, etaper, gennemsnitshast